dimecres, 3 d’abril del 2013

Girona és la capital catalana en inversió ètica

Després de Barcelona, és clar. Triodos Bank ha triat Girona per obrir la nova oficina a Catalunya el 16 de maig. Sí Triodos és líder en la banca ètica a Europa, perquè ha triat Girona com a segona ciutat catalana per atraure inversió ètica?
La resposta és perquè els gironins tenen la ràtio més alta d'inversió en banca ètica a l'estat. I ara els gironins tindrem una nova meca dels estalviadors responsables, i més facilitats, pels emprenedors sostenibles. Esperem!


És una bona notícia, ja que el sistema financer ens dona poques alegries, i el Triodos és un de les bones. És l'antítesi al Banc Dolent. No inverteix en especulació immobiliària, prioritza els projectes culturals, socials i sostenibles. I obre camí a altres iniciatives interessants com Coop57 o Banca Fiare.

Aquest any el Triodos i l'economia sostenible tindrà un paper destacat a la Fira EcoSí, que es celebrarà dels dies 31 de maig al 2 de juny al Palau de Fires de Girona. Dynamis ens hem incorporat aquest a l'organització d'EcoSí, i enguany hi haurà tres Fòrums dedicats a 3 condicions de l'ecologia: la salut, l'economia i l'espiritualitat. Al Fòrum d'Economia hi participan el sotsdirector del Triodos Banc, Joan Melé, i l'Arcadi Oliveres, President de Justícia i Pau.

Com podem fer de Girona capital de les inversió ètica? amb preguntes com aquestes, a l'EcoSí s'organitzaran Àgores, o cercles de conversa per passar del Fòrum a l'acció.


Com gestionar el creixement de SOM Energia?


Junts, un futur renovableLa cooperativa de producció i consum d'energia verda que ja té 7000 socis, i una inversió acumulada de 3.572.000€ en renovables.
Podem fer de l'EcoSí, una assemblea de consum i producció sostenibles a Girona? Vine i participa-hi!


Dynamis hi possarem tota l'energia, i la plataforma tecnològica www.ecosi.essavia.com per dinamitzar un mercat gironí de productes sostenibles tot l'any.

I per començar a fer bullir l'olla, el proper dijous 4 d'abril a la Casa de Cultura de Girona a les 20h, presentem l'Economia del Bé Comú amb l'Associació 4 Rius. Confirma l'assistència a Facebok

Oriol Costa, President de Dynamis i Codirector d'EcoSí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada