dimarts, 14 de gener del 2014

Televisió de Girona dedica un programa a Dynamis i l'Economia Sostenible


El programa Empresa per Tots dirigit per Miquel Pintó ens ha permès presentar el Dynamis Living Lab per la Sostenibilitat, un laboratori viu que aglutina ciutadania, empreses sostenibles, universitat i administracions públiques.

Al debat al plató amb la participació d'Antonio Ruiz, President de la Fundació Onyar-la Selva,  la Cecile Kraetzer, Gerent de Biospirit i Can Sala, Joan Melé, Subdirector general de Triodos Bank i Oriol Costa, President de Dynamis.

El programa inclou un vídeo molt ben editat amb un conjunt d'entrevistes a projectes sostenibles en que hem participat, participem o que admirem:



El Living Lab per la Sostenibilitat inclou a ciutadania aglutinada pel projecte Soy Sostenible, dirigit per Giuseppe Cuttone, presenta un ecosistema d'empreses sostenibles i que ja aglutina més 12.000 persones a les xarxes socials. Mitjançant aquesta plataforma volem ampliar l'ecosistema que hem creat d'Alimentació Sostenible. Els mercats virtuals virtuals de productes ecològics, www.saviae.com o de productes locals com www.essavia.com.



L'Àlex Noheda presenta el projecte de Turisme Sostenible i les experiències a Bali (Indonèssia) i Zanzíbar (Tanzània) de vincular el turisme amb la conservació marina i la natura. Aplicar l'experiència a la Costa Brava és un dels reptes que assumim pel 2014.

Mitjançant Soy Sostenible desenvoluparem la moda sostenible, liderat pel projecte d'Humana, l'energia sostenible i tots els sectors que es troben en una Fira per l'Ecologia com EcoSí (bioarquitectura, salut, gastronomia, mobilitat, smart cities)


 
Entrevistem a Eduard Quintana i Yaiza Blanch de la Cooperativa d'energia verda SOM Energia, com a projecte d'economia associativa que agrupa consum, producció i comercialització d'electricitat. Actualment amb 12000 socis i una inversió de 3,5M€. 






Entrevistem a Núria Velázquez de la moneda social RES, que accelera l'economia local facilitant promocions al petit comerç i donant avantatges al consumidor.
El RES està impulsat pel Centre EASY Innova, centre tecnològic amb qui vam impulsar el FESEdit, com eina per optimitzar el transport compartit pels productors locals.


Entrevistem a Marta Julià, Presidenta de la Federació de Comerç de la Selva, agrupació de 12 municipis i més de 600 empreses. Per a nosaltres un referent de l'economia associativa en la que hem tingut l'oportunitat de participar-hi molt intensament i que ha inspirat els mercats virtuals que actualment promocionem.

El vídeo inclou també imatges de la producció de pasta fresca i bolets de la Fundació Onyar-La Selva i les receptes d'agricultura social amb el restaurant La Calèndula.

Gràcies TV Girona de part de l'equip de Dynamis, és una bona manera d'iniciar el 10é aniversari  (2004-2014).

Més fotos del making off a Facebook 

Entra al programa Empresa per Tots

 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada