dimarts, 2 de març del 2010

2 EL CICLE DE LA VIDA DEL CAPITAL

D’on sorgeix el diner? Quin és l’origen de les riqueses? Perquè el 1% acumula el 96% de les riqueses del planeta?
En primer lloc cal sentenciar que el pare de l’economia com a ciència, autor de la Riquesa de les nacions, l’anglès Adam Smith(1) estava molt equivocat. La seva idea era que el lliure mercat, guiat per l’egoisme individual portarà, gràcies a una ma invisible, a l’equilibri de l’oferta i la demanda; i per tant a la distribució de la riquesa.
Sí que tenia raó en que hi hauria una invisible, però que en comptes de promoure la distribució de la riquesa, ens ha dut a l’escàndol financer i l’estafa piramidal creada pel sistema capitalista.(2)
I ara com que tots hem vist un homicidi amb un ganivet, prohibim i dimonitzem els ganivets! I fem manifestacions dient fora el capital!, tornem al trueque!!! I així els pobres i alternatius no podran ni tallar el formatge amb el ganivet.

El diner és el gran invent de la humanitat, ens permet ser lliures i expressar la nostra creativitat. (3)

El diner no és el culpable de la crisis. El culpable és l’egoisme humà.

-------------------------

1. http://es.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith

2. Per més informació consulteu la revista 17-S.info, on s’afirma que el 95% del diners són creats pels bancs. http://www.17-s.info/el-95-dels-diners-son-creats-pels-bancs-privats

(3).Sobre la història del diner, consulteu Los caballeros templarios. Impulsos para una moderna estructura social. Lex Bos. Editorial Economia Associativa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada